Binäärioptiohuijaus

Binäärioptiokauppa alkoi jo 40 vuotta sitten. 1970-luvun alusta asti on voinut ostaa binäärioptioita niin sanotusti tiskiltä eli over-the-counter (OTC). Silloin isot yritykset alkoivat myydä osakkeita ja tämä tapahtui paikan päällä myyjän ja ostajan välillä. Muotoina olivat In the money tai Out of the money. Kauppaa ei säädelty millään tavoin.

1973 perustettiin Chicago Board of Trade Chicago Board Options Exchange, joka toi toimintaan mukaan optiokaupan säännöt. Pian alkoi ilmaantua lisää kauppapaikkoja, ja vaikka kaupankäyntiin olikin laadittu säännöt, pörssi ei säädellyt binäärioptiokauppaa. Binäärioptiokauppa oli hankala markkina-alue, eikä sopivan ostokohteen löytäminen ollut aina helppoa.

stockmarketcorruption

INTERNET, HUIJARIT JA HUIJARIMEKLARIT

Vuonna 2008, suurimman laman aikana, päätti Securities and Exchange Commission, että binäärioptioita tarjotaan matalalla riskiprofiililla yksityisille sijoittajille rahoitusvälineinä. Tuolloin kaupankäynti tehtiin pörssissä, eikä internetissä kuten nykyisin. Vuotta myöhemmin perustettiin Banc De Binary, joka alkoi tarjota binäärioptiokauppaa verkossa.

Verkossa tapahtuvan kaupan seurauksena alkoi markkinoille ilmaantua meklareita, joiden toiminta oli arveluttavaa. Heillä ei välttämättä ollut erillistä rahastoa sijoittajien rahoille ja jos meklarilla sujui heikosti, he yksinkertaisesti käyttivät asiakkaiden rahoja omien velkojensa maksuun. Oli mukana myös ihan puhtaita huijareitakin, kuten aina verkossa toimiessa.

HUONO MAINE JOHTI LISENSSIEN KÄYTTÖÖNOTTOON

Huijaukset johtivat siihen, että binäärioptiot saivat yleisesti ottaen huonon maineen ja luuloon, että kyseessä on vain huijaustoiminta, jossa sijoittajat ainoastaan menettävät rahansa. Totta se ei kuitenkaan ollut ja virheellisiä käsityksiä vastustamaan hankki Kypros ensimmäisenä EU-maana säätelyjärjestelmän, Kyproksen Securities and Exchange Commission (CySEC), binäärioptioiden kauppaa varten vuonna 2012. Kypros on EU:n jäsen, mikä tarkoittaa, että CySEC noudattaa EU:n rahoitusmarkkinoita säätelevää direktiiviä MiFIDiä. Vuoden 2013 jälkeen Malta alkoi säädellä binäärioptioiden kauppaa, mikä tarkoittaa sitä, että maltalaisten kaupankäyntialustojen tulee täyttää Maltan finanssivalvonnan ja MiFIDin asettamat säädökset.

BINÄÄRIOPTIOIDEN TULEVAISUUS

Binäärioptioita rahoitusvälineinä kehitetään koko ajan. Nykyisin binäärioptioita voi ostaa turvallisemmin. Kaikki vakavasti otettavat meklarit tarjoavat myös kauppaa mobiililaitteilla. Uudempia optiosopimuksia kehitetään. Automatisoitu kauppa alkaa saada sijaa markkinoilla. Voimme siis odottaa lisää positiivisia muutoksia tulevina vuosina.

VAROITUKSEN SANA EPÄLUOTETTAVISTA TAI HUIJARIMEKLAREISTA

Tee siis AINA binäärioptiokauppasi alustalla, jolla on lisenssi ja jonka toimintaa säätelee joko Kypros tai Malta sekä näiden lisäksi EU. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että et ottaisi riskiä tai voisi hävitä sijoituksiasi, mutta varmistat ainakin toimivasi vakavasti otettavan ja lisensoitujen meklarien kanssa. Nämä tarjoavat yleensä jopa demotilin aloittelijan käyttöön ja voit harjoitella binäärioptioiden käyttäytymistä. Voit ostaa virtuaalivaluutalla ja siten välttää häviämästä rahojasi harjoitellessasi. Kun olet päässyt sisälle toimintaan, voit aloittaa todellisen sijoittamisen. Vakavasti otettavat meklarit tarjoavat jopa koulutusmateriaalia, kuten esimerkiksi e-kirjoja, webinaareja, YouTube-kursseja jne.