Binäärioptiolisenssit

Kaikki arvioimamme ja suosittelemamme meklarit on lisensoitu joko Kyproksen Securities and Exchange Commission (CySEC) toimesta tai Maltan finanssivalvonnan (FSA) toimesta. Jos meklarilla on lisenssi Kyprokselta tai Maltalta, tarkoittaa se myös sitä, että toimija noudattaa EU:n MiFIDiä.

RAHOITUSVÄLINEIDEN SÄÄNNELTY KAUPPA

Binäärioptiokauppa on siis säänneltyä ja noudattaa monia erilaisia lakeja ja säädöksiä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että lisensoidut meklarit ovat vakavasti otettavia ja voimme suositella heitä. Voit kuitenkin edelleen hävitä rahasi vääriin sijoituksiin, mutta voit olla varma, että meklari maksaa voittosi, kun olet sijoittanut oikein. Heillä on myös runsaasti koulutusmateriaalia ja usein myös demotili, jolla voit harjoitella sijoittamista ilman tappioriskiä.

EPÄLUOTETTAVAT MEKLARIT

Markkinoilla on myös epäluotettavia meklareita ja sellaisia meklareita, joiden lisenssi on rekisteröity muuanne kuin Eurooppaan, mutta emme suosittele kyseisiä meklareita. Tärkein tieto, jonka tarvitset meklarista, on onko toimija säännelty. Korkealla tuotolla, bonuksilla ja ilmaisella demotilillä ei ole mitään merkitystä, jos meklari ei ole lisensoitu – eikä sellaiseen meklariin pidä luottaa.

MIKSI LISENSSIT?

Securities and Exchange Commissions sigil
Securities and Exchange Commissions sigil

Vuonna 2008, suurimman laman aikana, päätti Securities and Exchange Commission, että binäärioptioita tarjotaan matalalla riskiprofiililla yksityisille sijoittajille rahoitusvälineinä. Tuolloin kaupankäynti tehtiin pörssissä, eikä internetissä kuten nykyisin. Vuotta myöhemmin perustettiin Banc De Binary, joka alkoi tarjota binäärioptiokauppaa verkossa.
Verkossa tapahtuvan kaupan seurauksena alkoi markkinoille ilmaantua meklareita, joiden toiminta oli arveluttavaa. Se johti siihen, että binäärioptiokaupan maine kärsi ja sitä alettiin yleisesti huijaamisena, epäluotettavana toimintana, jossa sijoittaja vain menettää rahansa. Valitettavasti aina on olemassa huijareita, eikä vähiten verkossa. Huijarimeklarit saattavat toimia niin, että ne säilyttävät kaikki rahat yhdellä tilillä sen sijaan, että sijoittajien rahat olisivat erillisessä rahastossa. Huonon tilanteen tullen tällaiset meklarit käyttävät asiakkaiden rahaa omien velkojensa maksuun. Sääntelemättömän meklarin turvallisuutta ei takaa mikään riippumaton taho. Voit menettää sekä sijoituksesi että mahdolliset voittosi huijarimeklaria käyttäessäsi. Kypros oli ensimmäinen EU-maa, joka otti vuonna 2012 käyttöön binäärioptiokauppaa säätelevän järjestelmän.